Λίγα λόγια για εμάς

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο «Πλαστελίνη» είναι ένας χώρος που μετρά ήδη 18 χρόνια δημιουργικής πορείας στην Προσχολική Αγωγή. Σ’ αυτό το μικρό αλλά σημαντικό χρονικό διάστημα, έχει να υποδείξει σπουδαίο παιδαγωγικό έργο όσον αφορά τόσο στην φροντίδα όσο και στην εκπαίδευση των παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Ο άρτια οργανωμένος χώρος, το πλούσιο παιδαγωγικό υλικό αλλά και το άριστα εξειδικευμένο προσωπικό, συνθέτουν την εικόνα της «Πλαστελίνης».

Το Έργο που έχει να επιδείξει βασίζεται κατά κύριο λόγο στο πρωτοποριακό παιδαγωγικό σύστημα που ακολουθεί, το οποίο με κέφι, μεράκι και γνώσεις η Διεύθυνση και οι Παιδαγωγοί σχεδιάζουν. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης αλλά και μαθησιακής ετοιμότητας που δίνει στα παιδιά πλούσια ερεθίσματα και την ικανότητα να δημιουργήσουν, να μάθουν, να εκφραστούν.

Τόσο οι εσωτερικοί χώροι του σχολείου όσο και η νεοσύστατη 3όροφη κτιριακή υποδομή, δείχνουν φανερά πως έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί για το σκοπό που εξυπηρετούν και μόνο, δηλαδή για τις ανάγκες των παιδιών φανερώνοντας την ευσυνειδησία πάνω στην οποία η «Πλαστελίνη» στήριξε τα θεμέλιά της. Έτσι, τα παιδιά κινούνται σε ένα χώρο που αισθάνονται δικό τους, σε ένα περιβάλλον άνετο, φτιαγμένο στα δικά τους μέτρα και απαιτήσεις κάνοντας την καθημερινή τους ενασχόληση, πραγματική απόλαυση.

Η Υγιεινή Των Χώρων, η καθημερινή καθαριότητα των αιθουσών, των τουαλετών και της κουζίνας, καθώς και η ποιότητα των γευμάτων που προσφέρει η «Πλαστελίνη», έχουν να επιδείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο μιας και ολόκληρη η φιλοσοφία μας βασίζεται σ’ ένα καθαρά οικογενειακό και ζεστό περιβάλλον που μας κάνει να αισθανόμαστε «σαν στο σπίτι μας». Όπως προκύπτει, τα παιδιά απολαμβάνουν κοντά μας τις φροντίδες που όχι ένα σχολείο, αλλά ένα σπιτικό θα μπορούσε να προσφέρει με ευνόητα τα αποτελέσματα!

Η σύντομη αλλά δυναμική παρουσία μας αυτά τα 18 χρόνια, είμαστε βέβαιοι πως αναπτύσσει ρίζες βαθιές και σταθερές στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής. Το κύριο μέλημά μας, δηλαδή η διάπλαση του χαρακτήρα σωστών ατόμων, πιστεύουμε πως βρίσκει ανταπόκριση και πετυχαίνει, δίνοντας και σ’ εμάς το κίνητρο και την ισχυρή θέληση να προσπαθούμε όλο και περισσότερο για το καλύτερο!

Η επιλογή μας από τους γονείς αποτελεί δέσμευση για εμάς, αφού πιστά επιμένουμε απ’ τη μεριά μας στην υπόσχεση να προσφέρουμε πάντα ό,τι περισσότερο και ό,τι καλύτερο αξίζουν τα παιδιά μας!