Νέα – Ανακοινώσεις

6Δεκ2017

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου το Νηπιαγωγείο μας θα παρουσιάσει την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή «Το ταξίδι και το δώρο της Παπλωματούς», μια τρυφερή ιστορία που εξυμνεί τη σπουδαιότητα της προσφοράς!

6Οκτ2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινούν οι ομάδες γονέων – ομιλιών με τον ψυχολόγο – συνεργάτη του σχολείου μας για τους γονείς της «Πλαστελίνης». Περιμένουμε την παρουσίαση των εξής θεμάτων: «Attachment Parenting: Αναπτύσσοντας ασφαλή δεσμό με το παιδί» και «Οι συγκρούσεις στην οικογένεια και η διαχείρισή τους»

Η ξεχωριστή μουσικός – δημιουργός Κα Μάρω Θεοδωράκη θα επισκεφθεί το σχολείο μας δύο φορές! Μία φορά για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας στους οποίους θα παρουσιάσει Σεμινάριο με θέμα «Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική στην προσχολική ηλικία». Στην δεύτερη επίσκεψη θα την απολαύσουν τα παιδιά μας να παίζει ζωντανά μουσική στην μουσικοθεατρική παράσταση «Γιαγιά Σ’ αγαπώ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. 

6Σεπ2017

Νέα σχολική χρονιά – νέες ομαδούλες – νέοι φίλοι – νέα ονόματα! Φέτος για τις βαφτίσεις των τάξεών μας διαλέγουμε συναισθηματικά ονόματα για ν’ απλωθεί η Αγάπη παντού! Χαδάκια – Φιλάκια – Αγκαλίτσες – Χαμόγελα – Καρδούλες – Όνειρα – Ευχές – Γέλια & Χαρές και… αγαπάει η ομάδα της «Πλαστελίνης»!

6Ιούλ2017

Το Summer Camp της «Πλαστελίνης» θα κάνει την καθημερινότητα διασκέδαση με:

 • Εβδομάδα θαλασσοπόρων
 • Εβδομάδα εξερευνητών του βυθού
 • Εβδομάδα θεατρικού παιχνιδιού «Ναυαγοί σε έρημο νησί»
 • Εβδομάδα επίσκεψης στους μακρινούς φάρους

Τα καλοκαιρινά μας «Πλαστελινάκια» θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν:

 • Τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους για πικ-νικ στη φύση
 • Τον Ιππικό Όμιλο Ασπροπύργου για βόλτα με πόνυ
 • Την παραλία του Σχοινιά για θαλασσινό μπανάκι
 • Την “τεχνητή παραλία” της «Πλαστελίνης» με τις φουσκωτές μας πισίνες για μπουγελώματα και μπανάκι!!!
6Ιούν2017

Ετοιμάζουμε την Αποχαιρετιστήρια Καλοκαιρινή Γιορτή της «Πλαστελίνης» που φέτος θα είναι αφιερωμένη στον παππού Αίσωπο και τις διδακτικές ιστορίες που μας κληροδότησε!

Καλούμε φίλους και συγγενείς το Σάββατο 24 Ιουνίου να μας καμαρώσουν!

6Μαΐ2017

Η μουσικός μας Κα Μελίνα Σπανού θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ανοιχτό μάθημα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff για γονείς και παιδιά!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα παρουσιάσουν στους γονείς τους, τους ατομικούς τους φάκελους αξιολόγησης Portfolio με τις αναμνήσεις και τα επιτεύγματά τους από όλη τη χρονιά!

6Απρ2017

Τη Μεγάλη Εβδομάδα καλούμε τις μαμάδες μας στις «Πλαστελίνη» για να μας βοηθήσουν να ζυμώσουμε τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια και να βάψουμε με τον παραδοσιακό τρόπο τα κόκκινα αβγά.

Τα παιδιά των μεγάλων τμημάτων στα πλαίσια του προγράμματος εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες θα φτιάξουν στην ψηφιακή πλατφόρμα “Storybook” τη δική τους εκδοχή της ιστορίας «Το κρυφτό της χαράς» της Μαριλένας Καββαδά με αφορμή τη θεματική ενότητα για τα Συναισθήματα.

6Μαρ2017

Τα «Πλαστελινάκια» μας θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά για να ανακαλύψουν τον εντυπωσιακό γλυπτό Λέοντα σ’ ένα παιχνίδι ανακάλυψης και μυστηρίου στα πλαίσια της Μουσειακής Αγωγής

Το σχολείο μας θα επισκεφθεί το θέατρο σκιών του Γ.Νταγιάκου που στα χνάρια του αείμνηστου παππού Σπαθάρη θα ανεβάσει την παράσταση: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

6Φεβ2017

Οι γονείς της «Πλαστελίνης» θα παρακολουθήσουν στις επόμενες μηνιαίες ομιλίες από τον ψυχολόγο – συνεργάτη μας τα θέματα:

 • «Τρίγωνα και ιεραρχία στην οικογένεια»,
 • «ρόλοι και παιχνίδια που παίζουμε στην οικογένεια»,
 • «Πώς λειτουργεί η ανθρώπινη σκέψη και γιατί φερόμαστε όπως φερόμαστε»
6Ιαν2017

Στις 10 του μήνα θα κόψουμε την παραδοσιακή ξεχωριστή σπιτική Πλαστελινοβασιλόπιτά μας! Σε ποιόν θα πέσει το τυχερό φλουρί;;;