Κοινωνικές

Κοινωνικές δραστηριότητες

Φιλανθρωπικό Έργο

Είναι πλέον θεσμός του σχολείου μας η έκδοση της αγαπημένης μας εφημεριδούλας «Τα Ελευθεροτυπάκια», η οποία κυκλοφορεί σε διμηνιαία έκδοση. Τα έσοδα από την εφημερίδα μας, διατίθενται για Φιλανθρωπικούς Σκοπούς κάθε χρόνο, για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αρωγή και την αποταμίευση.

Η μεγάλη απήχηση που σημειώνουν τα «Ελευθεροτυπάκια» όλα αυτά τα χρόνια επιβραβεύει τις προσπάθειές μας για συνεχή πρωτοτυπία αλλά και ενημέρωσή όσον αφορά τα πεπραγμένα της «Πλαστελίνης». Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παιδιά και γονείς την περιμένουν κάθε φορά, πως και πως! Η εφημεριδούλα μας αποτελεί συμπλήρωμα του παιδαγωγικού μας έργου και ενημερώνει αναλυτικά τους γονείς για την πορεία του ετήσιου εκπαιδευτικού μας προγράμματος, τις εκδηλώσεις μας αλλά και δίνει μια γεύση από τις καθημερινές μοναδικές στιγμές των παιδιών μας στην «Πλαστελίνη».

Σημ. Τα «Ελευθεροτυπάκια» παρέχονται αποκλειστικά και μόνο  στους γονείς και τα παιδιά της «Πλαστελίνης».

Εορτασμός Γενεθλίων

Έχει καθιερωθεί πλέον, ο εορτασμός των γενεθλίων για κάθε παιδί της «Πλαστελίνης». Τα γενέθλια, θεωρούνται από εμάς, ως η πιο ξεχωριστή μέρα κάθε χρόνο για το παιδί, οπότε πρέπει και να εορταστεί ανάλογα. Το πάρτυ γενεθλίων που διοργανώνεται από εμάς, περιλαμβάνει, κάθε είδους ευχάριστη δραστηριότητα. Χορό, τραγούδι, μουσικά δρώμενα, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, παντομίμα και άλλα πολλά που αφήνουν χαρούμενες μνήμες στα παιδιά που τα απολαμβάνουν.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη νόστιμη τούρτα, τους χυμούς, τα δωράκια και τη γιορτινή διακόσμηση για την οποία φροντίζουν οι γονείς, κάνουν πραγματικά τις μέρες των γενεθλίων να φαίνονται μοναδικές!

Γιορτές – Εκδηλώσεις

Η κοινωνική αγωγή κατέχει ξεχωριστή θέση στην «Πλαστελίνη», για λόγους που σχετίζονται τόσο με τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, όσο και με την κοινωνικοποίησή τους. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ότι κατανοούν τον κόσμο.

Οι γιορτές που γίνονται στην «Πλαστελίνη», όπως ο εορτασμός των Εθνικών Επετείων, τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα, η γιορτή της μητέρας, τα γενέθλια του κάθε παιδιού καθώς και η μεγάλη Καλοκαιρινή μας γιορτή, αφενός μεν δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έλθουν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αφετέρου τους δίνουν μεγάλη χαρά με την προετοιμασία τους, είτε πρόκειται να μοιραστούν την εμπειρία τους αυτή με τους συμμαθητές τους, είτε ακόμη και με την παρουσία κοινού (γονείς). Οι γιορτές αρέσουν στα παιδιά. Ζουν όλο το κλίμα τους, χαίρονται με τη συμμετοχή τους, δημιουργούν, κρίνουν, επικρίνουν, αγωνιούν και τελικά βγάζουν το δικό τους συμπέρασμα για την όλη έκβαση της προετοιμασίας και της οργάνωσής τους!