Αθλητικές

Αθλητικές δραστηριότητες που εντάσσουμε
στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας

(*ανανεώνονται κάθε χρόνο)

Γιόγκα & Δημιουργική Έκφραση για το Νηπιακό μας τμήμα!!!

Το YogaKids είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με πρακτικές γιόγκα και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά από 4 έως 17 χρονών. Λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά το λατρεύουν γιατί τα βοηθάει:

 • Να αναπτύξουν ένα δυνατό, ευλύγιστο και υγιές σώμα
 • Να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους
 • Να αξιοποιήσουν τις νοητικές τους δυνατότητες
 • Να συγκεντρώνονται πιο εύκολα
 • Να αυξήσουν τη μνήμη και τη σχολική τους επίδοση
 • Να μειώσουν το άγχος και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους
 • Να ηρεμούν και να κοιμούνται καλύτερα
 • Να αντιμετωπίζουν με περισσότερη ευκολία τις δύσκολες καταστάσεις
 • Να νιώθουν υπέροχα!

yoga2Η σχολική εκπαίδευση δίνει μεγάλη βαρύτητα στο νοητικό κομμάτι ενώ παραμελεί τομείς σωματικής / κινητικής δραστηριότητας και συναισθηματικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα yogaKids που φέτος θα φιλοξενήσουμε στην «Πλαστελίνη», έρχεται να γεμίσει αυτό το κενό. Με ποιο τρόπο..;

 • Με σωματικές ασκήσεις και απλές αναπνοές που δυναμώνουν το σώμα, ηρεμούν και συγκεντρώνουν το νου.
 • Με παιχνίδια παρατήρησης και συγκέντρωσης που ψυχαγωγούν ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη βελτίωση των σχολικών και αθλητικών επιδόσεων.
 • Με δραστηριότητες όπως: θεατρικό παιχνίδι, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά, που ωθούν τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα και να επικοινωνήσουν.

Πρόγραμμα Κολύμβησης!!!

swimingΗ «Πλαστελίνη» οργανώνει πρωτοποριακό πρόγραμμα κολύμβησης για τα Προνήπια και τα Νήπια για να μάθουν να κολυμπούν σα δελφινάκια! Το κολυμβητήριο διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα όπου τηρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και καθαριότητας. Οι έμπειροι γυμναστές – ναυαγοσώστες μας, φροντίζουν για την κολύμβηση των παιδιών μας με απόλυτη ασφάλεια.

Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ηλικίας τους προσφέροντας τους:

 • Σωματική Υγεία
 • Τόνωση Της Αυτοπεποίθησής τους
 • Ανάπτυξη Της Κοινωνικότητάς Τους, και
 • Εξοικείωση Με Το Νερό, ενώ παράλληλα η άσκηση γίνεται μέρος της καθημερινότητας χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Γυμναστική

gym1Νους Υγιής Εν Σώματι Υγιές. Όπου δράση και χαρά, τα παιδιά της «Πλαστελίνης» πρώτα! Και γιατί να μην είναι εξάλλου, αφού η «Πλαστελίνη» εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με Αθλητικά Προγράμματα για τα παιδιά, με 10 Διαφορετικά Προγράμματα Εκγύμνασης – Ψυχαγωγίας για λιλιπούτειους αθλητές  όπως: αεροβική γυμναστική, μίνι τένις, μίνι βόλεϊ, μίνι μπάσκετ, μίνι ποδόσφαιρο, αυτοάμυνα, ενόργανη κ’ ρυθμική γυμναστική, μπαλέτο, παραδοσιακοί κ’ μοντέρνοι χοροί, στίβος,  με τον προσωπικό εξειδικευμένο γυμναστή καθώς επίσης και με τον ειδικό εξοπλισμό για κάθε ένα απ’ αυτά τα προγράμματα, που προσφέρει στα παιδιά απίστευτες διασκεδαστικές ώρες κάθε εβδομάδα!

gym2Ο συνδυασμός ποιότητας, ψυχαγωγίας και αποτελέσματος, μπορεί να μας εγγυηθεί τη σίγουρη επιτυχία των προγραμμάτων. Συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 3 χρονών και πάνω και έτσι τους δίνουμε αυτή τη μοναδική δυνατότητα. Επιπλέον, παρέχεται στο κάθε παιδί ξεχωριστά διαιτολογική συμβουλευτική υποστήριξη.

Zumba Kids

Ένα ακόμα πρωτοποριακό πρόγραμμα φιλοξενεί στο χώρο της η «Πλαστελίνη»… Θέλοντας να προσφέρουμε στα παιδιά πάντα τα πιο πρωτότυπα και πλούσια ερεθίσματα για δράση, δημιουργία κι έκφραση, προσφέρουμε τη δυνατότητα της αθλητικής δραστηριότητας: χοροθεραπεία με παιδική Ζούμπα !!!

Το ταξίδι μας στο χορό ξεκινά δυναμικά και κεφάτα, από Οκτώβρη έως Ιούνη, με εξειδικευμένη zumba instructor. Τα παιδιά που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, γυμνάζουν τα κορμάκια τους χορεύοντας στους ρυθμούς των latin μοτίβων αυτοσχεδιάζοντας, στην πιο συναρπαστική μορφή άσκησης που απελευθερώνει το σώμα και φτιάχνει τη διάθεση.

Είναι μία μοναδική πηγή έμπνευσης και άσκησης η Zumba και ενώ πρόκειται για ένα χορό που δεν απαιτεί παρτενέρ, βοηθάει τα παιδιά να ενταχθούν στην ομάδα και να κοινωνικοποιηθούν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Τι πιο κατάλληλο λοιπόν και αρμονικά συνδυασμένο από ένα πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα σε ενεργητικά παιδιά, όπως είναι η παιδική Zumba, που σημαίνει «γρήγορη κίνηση»!!!