Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Βενετία Χονδροκούκη είναι Πτυχιούχος Νηπιαγωγός, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανε-πιστημίου Αθηνών, του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Έχει παρακολουθήσει Μεταπτυ-χιακές Σπουδές στην Ελβετία, στον τομέα της Λογοθεραπείας και της Δυσλεξίας και έχει εξειδικευτεί στον Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και τη Μουσειακή Αγωγή. Από την ολοκλήρωση των σπουδών της έως και σήμερα, ενημερώνεται συστηματικά` συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια που αφορούν τον επιστημονικό κλάδο της προσχολικής αγωγής, την ψυχολογία, την αφήγηση, τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης (μέθοδο project) και όλες τις εξελίξεις των παιδαγωγικών συστημάτων που αναπτύσσονται συνεχώς.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε αρκετά χρόνια ως Νηπιαγωγός σε δημόσια και ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς έως ότου ακολουθήσει το όραμα της δημιουργίας του δικού της χώρου προσχολικής αγωγής.

Η «Πλαστελίνη» είναι ένα έργο ζωής, που γεννήθηκε το 2000 και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, που αναλαμβάνει να θέσει γερά θεμέλια στις παιδικές ψυχές που φιλοξενεί, ώστε να οικοδομηθούν πάνω σ’ αυτά ολοκληρωμένες ισχυρές προσωπικότητες, ψυχικά και συναισθηματικά υγιή παιδιά, με πολύτιμα εφόδια τις ευτυχισμένες στιγμές της βρεφικής και νηπιακής τους ηλικίας, ως αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Σχεδιάζει και εφαρμόζει πιστά στο χώρο της τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης, προσφέροντας στα παιδιά ακόμα και των πιο μικρών ηλικιών, ερεθίσματα κατάλληλα διαμορφωμένα που ενθαρρύνουν και εξελίσσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την κοινωνικοποίηση και όλους τους τομείς ανάπτυξης, γνωστικούς και συναισθηματικούς.

Μητέρα δύο παιδιών και πνευματική μητέρα αμέτρητων άλλων όλα αυτά τα χρόνια της εκπαιδευτικής δράσης της, συνεχίζει με αμείωτη αγάπη για το αντικείμενό της, μεράκι και διάθεση, να ενισχύει και να προσφέρει τη σταθερά υψηλή ποιότητα που η ευαίσθητη και τρυφερή παιδική ηλικία, δικαιούται και απαιτεί.